Το Ιατρείο Υπερήχων

Ultrasound machine picture

Το ιατρείο καλύπτει ένα ευρύ φάσμα εξετάσεων του παιδιατρικού πληθυσμού, από απλές εξετάσεις σώματος (όπως κοιλίας, νεφρών, θυρεοειδή κ.α) έως και πιο εξειδικευμένες εξετάσεις (όπως ισχίων νεογνών κατά Graff, εγκεφάλου, ιεροκοκκυγικής χώρας, υμενίτιδας ισχίων κ.α).

Καλύπτει επίσης και τους ενήλικες με τις αντίστοιχες εξετάσεις σώματος, καθώς και με έτερες εξειδικευμένες εξετάσεις (όπως Triplex αγγείων, λειτουργικότητας χοληδόχου κύστης, κ.α). Η θέση του στο κέντρο του Πειραιά, καθιστά πολύ εύκολη την πρόσβαση. Επιπλέον, σε πολύ μικρή απόσταση υπάρχουν 4 οργανωμένοι ιδιωτικοί χώροι στάθμευσης (1 ανοιχτού τύπου και 3 κλειστού τύπου) ενώ σε σύντομο χρονικό διάστημα θα εξυπηρετείται από τραμ και Μετρό.

Η Ιατρός: Δρ. Μαρία Μιχαλάκου

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στον Πειραιά, σε ιατρική οικογένεια.

Μετά την αποφοίτησή της από την Ιατρική Σχολή (Universitatea din Ovidius, Costanta 1998), και την επιτυχή ισοτίμηση του πτυχίου της από το ΔΙΚΑΤΣΑ (1999) ξεκίνησε άμεσα την ειδικότητα της στην Ακτινολογία στο Νοσοκομείο Παίδων “Π. & Α. Κυριακού” υπό την καθοδήγηση επιμελητών – δασκάλων, οι οποίοι της εμφύσησαν την αγάπη για την Παιδοακτινολογία.

Η Ιατρός: Δρ. Μαρία Μιχαλάκου

Η συνέχιση της ειδικότητας Ακτινολογίας, πραγματοποιήθηκε στο Ακτινολογικό Τμήμα και Τμήμα Αξονικής Τομογραφίας του “Βενιζελείου” Νοσοκομείου Ηρακλείου Κρήτης, καθώς και στο Τμήμα Μαγνητικής Τομογραφίας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ηρακλείου (ΠΕ.ΠΑ.Γ.Ν.Η.), όπου συνεργάστηκε με εξαιρετικούς συναδέλφους Ακτινολόγους, και από όπου αποκόμισε όχι μόνο γνώσεις αλλά και το παράδειγμα για την ανάγκη της δια βίου συνεχιζόμενης ιατρικής εκπαίδευσης.

Φωτογραφία ακτινολογικού ιατρείου - αίθουσα αναμονής

Η μετεκπαίδευσή της στον Αξονικό Τομογράφο του Τζανείου Νοσοκομείου και στην Μαγνητική Τομογραφία στο Πανεπιστημιακό Εργαστήριο Ακτινολογίας του Αττικού Νοσοκομείου, λίγο καιρό αργότερα, αποτέλεσε εφαλτήριο για τα πρώτα βήματα στην εκπλήρωση των στόχων της, ενώ η ευκαιρία να πραγματοποιήσει την μετεκπαίδευσή της στην Παιδοακτινολογία, υπό την Dr Ε. Αλεξοπούλου, της έδωσε και τα τυπικά προσόντα για να ασχοληθεί κυρίως με την απεικόνιση των παιδιών.

Κατά την πολυετή εργασία της στον ιδιωτικό τομέα (κυρίως στην περιοχή του Πειραιά), συνεργάστηκε με πολλούς συναδέλφους διαφόρων ειδικοτήτων, σε μία πληθώρα εξετάσεων και περιστατικών.

Η πολύχρονη θητεία της σε μεγάλο, ιδιωτικό, αμιγώς παιδιατρικό θεραπευτήριο, οδήγησε στην ιδέα της δημιουργίας ιδιωτικού ιατρείου Υπερήχων για παιδιά στον Πειραιά, αναγνωρίζοντας την έλλειψη αυτής της εξειδίκευσης στην περιοχή.